Wie is "Turnami"

Hoofdcategorie: ROOT Categorie: Geschiedenis
Laatst bijgewerkt: 13 december 2015 Publicatiedatum

Ook dit was een groot succes, gezien de vele uitnodigingen voor optredens, zowel in binnen als  buitenland. Gezien de opkomende populariteit van de Tjechische blaasmuziek in de tachtiger jaren, werd besloten om ook daar in mee te gaan.
In het jubileumjaar 1983 werd dan ook de naam van blaaskapel "Onder-Ons"  veranderd in de naam "Mezi-Nami", wat weer "Onder Ons" betekend in het Tjechisch. Ook hierin is de kapel zeer geslaagd.
Blaaskapel "Die Turmkapelle" werd in 1985 opgericht door een aantal leden uit de Harmonie "Kunst en Vriendschap" uit Vught. De naam "Die Turmkapelle" is te herleiden naar de Vughtse toren in Vught.
Na een wat  mindere periode bij beide kapellen, wat betreft de bezetting van de kapellen(o.a.door de vliegramp in 1996), werd besloten in 2004 om een fusie aan te gaan. Diverse muzikanten van beide verenigingen speelden al bij beide verenigingen. Hierdoor was de overgang of samensmelting van 2 kapellen naar 1 kapel eenvoudig.
Besloten werd om onder de naam "Turnami" verder te gaan, deze naam is een samenstelling van de twee vorige verenigingsnamen. De kapel bestaat op dit ogenblik uit 15 muzikanten. Onder de bezielende leiding van Roland van Run, die in een eerder stadium al bij beide verenigingen de scepter zwaaide, treden zij met veel plezier op, in binnen en buitenland en op diverse festivals en gelegenheden.